• Nyugdíj

  Nyugdíj

  Külföldön dolgozom itthon biztos nem lesz!?

  De lehet!
 • Nyugdíj

  Nyugdíj

  Nekem úgyse lesz, 10-ből 9 ember ezt mondja!

  De lehet!

Aktualitások (Blog)

A nőket még inkább érinti a nyugdíjkérdés

2017.10.02. A nőket még inkább érinti a nyugdíjkérdés

A magyar lakosság jelentős része úgy gondolkodik, hogy kizárólag az állam feladata a nyugdíjak biztosítása, pedig minden felmérés ennek az ellenkezőjét mutatja.

tovább

Világméretű probléma a nyugdíjkérdés

2017.09.20. Világméretű probléma a nyugdíjkérdés

A legfrissebb elemzések szerint még a világ legfejlettebb országaiban is probléma lesz hamarosan az, hogy tudják-e biztosítani a jelenlegi nyugdíj színvonalat.

tovább

Minden harmadik ember elmulasztja igényelni az adójóváírást

2017.07.13. Minden harmadik ember elmulasztja igényelni az adójóváírást

Az Union biztosító friss felmérése alapján 2016 év végéig összesen 194 ezer ember kötött államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közel felük pedig első alkalommal veheti igénybe az előző évi adóbefizetése után járó jóváírást.

tovább

Több százezer magyar számíthat nagyon alacsony nyugdíjra

2017.05.29. Több százezer magyar számíthat nagyon alacsony nyugdíjra

A legfrissebb kimutatások szerint a befizetett nyugdíjjárulék 2030-ra már csak kilenc havi nyugdíj kifizetésére lesz elegendő.

tovább

Külföldön élő magyar honfitársainknak!

2017.05.08. Külföldön élő magyar honfitársainknak!

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a külföldön dolgozó magyarok száma. A KSH óvatos 2016 első félévi becslése szerint 280 ezer magyar munkavállaló dolgozott külföldön 2015-ben, ám valószínűleg ez a szám sokkal magasabb, főleg a feketemunka miatt. De hogyan is érinti mindez a nyugdíj kérdését?

tovább

Veszélyben van nyugdíja?

2017.04.07. Veszélyben van nyugdíja?

Manapság gyakori beszédtéma a nyugdíj kérdése, hogy lesz-e nyugdíjunk, és ha igen, akkor milyen összegű nyugellátásra számíthatunk idős korunkra. Ahhoz, hogy erre a kérdésre érdemben válaszolhassunk, meg kell vizsgálnunk azokat a tényezőket, amelyek a nyugdíjat alakítják, melyek azok a tendenciák, amelyek hatnak rá.

tovább